Над 100 души бяха задържани снощи от полицията в Москва след протест на опозицията срещу конституционните промени в Русия, съобщи организацията ОВД-Инфо, цитирана от Франс прес.

Около 500 демонстранти, много от които носеха маски с изписана на тях думата "не", скандираха за оставка на президента Владимир Путин и издигнаха плакати с лозунги срещу реформите, които биха позволили Путин да остане на власт още 16 години, предаде Ройтерс.

Руската прокуратура поиска 6-годишна присъда за журналистка, обвинена в "оправдаване на тероризма"

Полицията ги обкръжи и започна да извършва арести късно вечерта, след като демонстрантите направиха шествие по един от големите булеварди на столицата. На гласуване, организирано в края на юни и началото на юли, 78 процента от избирателите одобриха тези реформи според официалните резултати, но опозицията казва, че е имало големи манипулации.

Промените в руската конституция ще дадат на Путин правото да управлява още два президентски мандата. Опозиционни активисти казват, че вотът е бил нелегитимен и че е време Путин, който управлява Русия от над две десетилетия, да се оттегли. 
БТА