Мъж отвлече и насили петгодишно дете в Индия
Мъж отвлече и насили петгодишно дете в Индия / снимка: Reuters

Петгодишно момиче е в тежко състояние, след като е било отвлечено, измъчвано и изнасилено от мъж в източния индийски щат Бихар. Информацията за жестокото престъпление изкара стотици гневни демонстранти пред сградата на полицейското управление в столицата Делхи, предадоха АП и Ройтерс. Насилникът вече е задържан.

Детето е изчезнало в понеделник и е било открито в сряда от съседи, които го чули да плаче в една стая в същата сграда в Делхи, където живее с родителите си. Детето било само. Лекари установили, че момиченцето има сериозни наранявания и натъртвания по цялото тяло, включително по шията и гениталиите.

По-късно нападателят бил арестуван от полицията в щата Бихар, който се намира на около 1000 км източно от столицата, уточнява БТА.

Поредният акт на жестоко насилие събра стотици граждани на Делхи пред управлението на полицията с обвинения, че властите бездействат. Този случай напомни на хората за нападението над млада жена в автобус. 23-годишната индийка стана жертва на групово изнасилване през декември и почина вслествие на получените травми. Случаят шокира не само цяла Индия, но обиколи информационните емисии по цял свят. 

Сегашните протести се разгорещиха допълнително от разпространен видеоматериал, на който се вижда как полицай зашлевява жена, а после се разбра, че следователите предложили 2000 рупии на роднини на жертвата, за да не подава тя жалба.