/ БГНЕС

Руската армия обяви, че е свалила два украински хеликоптера, които се опитвали да евакуират лидерите на националистически батальон, защитаващ оспорваното пристанище Мариупол.

Кметът на район „Изгрев“: Бул. „Драган Цанков“ и ул. „Н. Мирчев“ няма да бъдат преименувани

"Тази сутрин, 5 април, в района на Мариупол беше прекратен нов опит на киевския режим да евакуира лидерите на националистическия батальон "Азов". Два украински хеликоптера Ми-8, които се опитаха да достигнат града откъм морето, бяха свалени от преносими противовъздушни системи", заяви говорителят на министерството на отбраната Игор Конашенков.

Той заяви, че във вторник сутринта Москва е предложила на украинските бойци от „Азов” да сложат оръжие и да напуснат града "по договорен маршрут" към територия под контрола на Киев.

По думите му украинската армия е "игнорирала" предложението. "Тъй като Киев не се интересува от спасяването на живота на своите войници, Мариупол ще бъде освободен от националистите", каза Конашенков.

Картина на ужаса в украинския град Буча и взаимни обвинения между Русия и Запада

Миналата седмица той заяви, че руската армия е свалила украински хеликоптер над Азовско море, който е пристигнал, за да евакуира командирите на батальон "Азов", който от седмици ожесточено защитава Мариупол.

БГНЕС