Алеята на бившата трамвайна линия и тревната площ пред посолството на Русия в район “Изгрев” ще бъде именувана “Алея Героите на Украйна”, а пространството пред метростанция “Ф.Ж.Кюри” - “Площад Борис Немцов”.

Това съобщи в профила си във ФБ кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев. Решението е било взето от постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичния общински съвет.

Призив в СОС за преименуване на булеварда пред руското посолство в София на „Героите на Украйна“

Ул. “Никола Мирчев” и бул. “Драган Цанков” няма да бъдат преименувани, информира още кметът, в чиито район попада посолството на Русия в София.

"Моето предложение да се направи обществено обсъждане по тази тема, защото не е еднозначно приемана в обществото и е добре да бъде чуто мнението на гражданите, беше отхвърлено от общинските съветници на ГЕРБ-СДС и Демократична България", допълни Георгиев.


„Възраждане“ са против преименуване на знакови улици в София от солидарност с Украйна

"Важно е за бъдещите ни отношения с две големи славянски държави - Украйна и Русия. Едната подиграваме с “подкрепа”, кръщавайки трамвайно трасе и ливада на нейните герои, другата обиждаме с тенденциозно и детинско поведение. Политиката се променя, но щетите от прибързаните и необмислени действия имат дълго ехо", завършва поста на д-р Делян Георгиев.