/ БГНЕС
Инициативата на Киев да лиши Москва от постоянното членство в Съвета за сигурност на ООН и да я изключи от ООН се основава на "напълно изкривена логика", това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Анадолската агенция.

Въздушна тревога в Украйна: Изстреляни са над 100 руски ракети

"Логиката е напълно изкривена. Тогава, следвайки тази логика, можем да приемем, че всички решения, които са били взети в Съвета за сигурност от момента, в който Съветският съюз изчезна и Русия по право зае мястото му, са нелегитимни от гледна точка на Министерството на външните работи на Украйна, или какво? Ами щом нашето присъствие там е нелегитимно, значи и решенията са нелегитимни", каза тя.

Украинска ракета падна на територията на Беларус

Захарова добави, че "това е като да четеш някаква художествена литература" и "няма нищо общо с международното право, реалността или дипломацията".

В понеделник украинското външно министерство излезе с официално изявление, в което предложи Русия да бъде лишена от статута си на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и да бъде изключена от международната организация.
БГНЕС