Москва в случай на възникване на реална заплаха ще действа в съответствие със своята ядрена доктрина и това е единственото, което сега сдържа нейните врагове. Това заяви бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев, който е настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската Федерация, предаде ТАСС.

В статия в руското издание "Российская газета" Медведев заяви: "Единственото, което сега спира нашите врагове - това е схващането, че Русия ще се ръководи от основите на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното сдържане. И в случай, че възникне реална заплаха, ще действа съгласно нея", каза Медведев.

Според него бедата е в това, че в такъв случай никой впоследствие няма да разбере дали е бил ответно-насрещен удар или превантивен удар.

Според него това плаши "западните благодетели, които дълго време са създавали на украинската политическа сбирщина илюзията, че е неуязвима и безнаказана в замяна на пълно послушание". Ето защо според него западният свят балансира между желанието да уязви, обиди, разчлени и максимално да унищожи Русия от една страна и желанието да избегне ядрен апокалипсис.
Габриела Големанска/БТА