/ БГНЕС
Великобритания почете с минута мълчание в 10 ч. по Гринуич паметта на жертвите на атентата в Лондон от събота, за който пое отговорност "Ислямска държава", предаде Франс прес.

БГНЕС

В атентата бяха убити седем души и десетки бяха ранени. Знамената над държавните сгради са спуснати наполовина до довечера.

БГНЕС

Голяма част от района около Лондонския мост остава отцепена докато е в ход разследването на атентата, предаде Асошиейтед прес. Извършва се нов обиск в квартал близо до дома на двама от тримата атентатори часове, след като полицията съобщи, че е пуснала без повдигане на обвинения задържаните досега 12 души.

БГНЕС

Един от тримата атентатори в Лондон е работел в столичната метростанция "Уестминстър", до британския парламент, предаде ТАСС.

БГНЕС

Роденият в Пакистан британски гражданин Хурам Бут е показан на снимка във вестник "Дейли мейл" с униформа на служител на метрото, който отговаря за безопасността на пътниците на перона. Той е имал "привилегирован достъп до тунелите под сградата на парламента", отбелязва вестникът. Бут е бил служител на метрото от май до октомври м.г.

БГНЕС

Пребиваващият в Лондон испанец Серхио Фарина успял да спаси 28 души по време на атентата, съобщи телевизия "Антена 3".

Фарина работи в ресторант близо до пазара Бъроу маркет. Той не допуснал вътре нито един от терористите да проникне, като блокирал входа в момента, когато нападателят се опитал да проникне в заведението.
БТА