Миков: Мозер била подслушвана? Това е закачка
Миков: Мозер била подслушвана? Това е закачка / БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков, който е на посещение в Сърбия, заяви, че няма усещането да е бил подслушван. Така той коментира информациите, че преди време и неговият телефон е бил подслушван. Според Миков изявлението на Анастасия Мозер, че е била подслушвана, е „закачка”.

Михаил Миков е в Белград за участие в тристранна работна среща заедно с колегите му от Сърбия и Румъния.

Вътрешният министър подписа тристранно споразумение между България, Румъния и Сърбия за сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност.

Според сръбския министър Ивица Дачич споразумението е свързано с противодействието на трафика на дрога и на цигари, един от основните проблеми на българо-сръбската граница.

Споразумението предвижда общо учение за борба с тероризма, което ще бъде проведено в Сърбия. От българска страна бе направено предложение за олекотяване на режима за преминаване границата между България и Сърбия.

Тримата вътрешни министри обсъдиха и евентуалното създаване на регионален център за борба и бързо реагиране при различни природни бедствия. Михаил Миков уточни, че този проект е съгласуван с Европейската комисия.

Вътрешният министър отказа да коментира в детайли появилата се преди ден информация в сръбските медии, че българската и италианските мафии са водещи в Сърбия и са изместили по влияние дори сръбската. Миков посочи, че има представители на българските организирани престъпни групировки, които действат на Балканите, и те са известни, включително и на съдебните органи у нас.

По тази тема сръбският вътрешен министър Дачич съобщи, че е необходимо засилване на сътрудничеството между трите държави като отпор на действията на организирана престъпност на Балканския полуостров.