Меркел и Борис Джонсън
Меркел и Борис Джонсън / БТА
Британският премиер Борис Джонсън прие в извънградската правителствена резиденция Чекърс германския канцлер Ангела Меркел, предаде ДПА.

Заради коронавирусната пандемия двамата не се ръкуваха, а просто допряха лакти.

Меркел и Борис Джонсън
БТА


Темите на разговор са били пандемията, ограниченията на пътуванията, произтичащи от нея и усилията за възпиране на варианта Делта. Както разбира се Брекзит, външната политика и политиката по сигурността.

Меркел и Борис Джонсън
БТА


Опасенията, че британските туристи няма да бъдат допускани в Европа заради статута на произведените в Индия ваксини на AstraZeneca, бяха отхвърлени от Борис Джонсън след срещата му с Ангела Меркел, пише британският вестник The Times, цитиран от Фокус.

Докладите за административно усложнение за три партиди от ваксината, предвидени за Обединеното кралство, предизвикаха опасения, че плановете за пътуване на милиони британски летовници това лято могат да бъдат нарушени.

Меркел и Джонсън са разговаряли по важните въпроси по време на обяд. Менюто е включвало салата от английски аспержи, грах и сирене фета, говеждо филе и тарта с яйчен крем и боровинков сладолед.

Меркел и Борис Джонсън
БТА

По-късно Меркел беше приета от британската кралица Елизабет Втора в замъка Уиндзор.

Меркел и Борис Джонсън
БТА

Това е може би последното пътуване на канцлерката до Великобритания, преди да се оттегли от власт.
БТА