17 са жертвите на пожара в лондонски небостъргач
17 са жертвите на пожара в лондонски небостъргач / БГНЕС
Британската министър-председателка Тереза Мей разпореди пълно публично разследване на пожара в жилищен блок в Лондон вчера, който отне живота на най-малко 17 души, предаде Ройтерс.

"Сега хората искат отговори и са абсолютно прави, така че разпоредих пълно публично разследване на това бедствие. Трябва да знаем какво се е случило, нужно ни е обяснение за това. Хората заслужават отговори и разследването ще ги даде", заяви Мей.
 

Премиерът Тереза Мей разговаря с пожарникари близо до мястото на изгорелия при пожар небостъргач
БГНЕС

17 станаха жертвите от пожара в лондонския жилищен блок

Длъжни сме да гарантираме, че тази ужасна трагедия ще бъде най-щателно разследвана. Дължим това на семействата, на онези, които изгубиха любими хора, приятели и домовете си, добави Мей, цитирана от ДПА.

Британската министър-председателка се срещна с пожарникари и местни жители близо до жилищния блок Гренфел тауър. На мястото на трагедията дойде и водачът на лейбъристката опозиция Джереми Корбин, който също призова за разследване.
 

17 са жертвите на пожара в лондонски небостъргач
БГНЕС

Очевидци на огнения ад в Лондон: Беше като филм на ужасите (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кметът на британската столица Садик Хан заяви, че иска пълно и независимо разследване на пожара и огласяване на междинен доклад за случилото се до края на лятото.
 

17 са жертвите на пожара в лондонски небостъргач
БГНЕС

По последни данни загиналите при трагедията са 17. Броят на жертвите обаче може да се увеличи, тъй като има много хора в неизвестност.

Снимки от пожара в жилищния блок Гренфел тауър можете да видите в галерията тук
 

17 са жертвите на пожара в лондонски небостъргач
БГНЕС

Пострадалите са десетки, като 37 от тях са в интензивно отделение.
БТА