/ iStock/Getty Images
Кой политик не мечта да се радва на огромна популярност и да се къпе в народната любов - нещо, което днес се измерва по броя на последователи в социалните платформи.

По този показател премиерът на Индия Нарендра Моди определено води пред останалия световен политически елит - главата на индийското правителство достигна 10 млн. абонати в канала си в YouTube. Така той изпревари президентите на Бразилия Жаир Болсонаро (3,7 млн. абонати),  на Мексико Андрес Мануел Лопес (3 млн.) и на Индонезия Джоко Уидодо (2,8 млн).

Заради COVID-19: Индия чества националния си празник по-скромно

Индийският премиер Нарендра Моди
БГНЕС

По този показател Моди изпреварва не само световните лидери, но и членовете на собственото си правителство и други известни политици в Индия. Най-близо до премиера по отношение на броя абонати в YouTube е основният му политически опонент, председател на най-голямата опозиционна партия "Индийски национален Конгрес" Рахул Ганди, които има 5 милиона последователи.




Миналият септември Нарендра Моди навърши 72 години. Възрастта не му пречи да остане ентусиаст в областта на използването на социални мрежи.

Студенти в Индия подпалиха влак в знак на протест срещу „несправедливи“ изпити (ВИДЕО)

Чрез своя YouTube-канал премиерът се обръща към нацията, коментира важни решения на кабинета си, води диалози за неотложните проблеми на страната и начините за тяхното решаване.