/ БТА
Хиляди хора се събраха днес, въпреки студения ден на централния булевард в индийската столица Делхи, за да наблюдават демонстрацията на военната мощ и културното разнообразие на страната, но заради новата вълна на коронавируса тазгодишният военен парад по случай националния празник - Деня на републиката, бе в по-малък мащаб, предаде Асошиейтед прес.

Индия ще достави 50 хиляди тона пшеница в Афганистан

Близо 500 деца, танцьори, полицаи, военни части, платформи и изпълнители на каскади на мотори преминаха в парад от президентския дворец по широкия булевард "Раджпат".
Президентът Рам Нат Ковинд беше приветстван от маршируващите колони, сред които омаше полк от мустакати ездачи на камили, воден от духов оркестър. Премиерът Нарендра Моди, министри от правителството и чуждестранни дипломати аплодираха участниците в парада.
 

БТА

Деветдесетминутният парад завърши с прелитане на 75 единици бойна авиация, включително изтребители "Рафал", транспортни самолети и хеликоптери.
 


В Деня на републиката се чества годишнината от приемането на конституцията на Индия на 26 януари 1950 г. Страната обяви независимост от Великобритания през 1947 г.
 

БТА

БТА