Марияна Николова
Марияна Николова / пресцентър, правителствена пресслужба
„Убедени сме, че са налице предпоставки за развитие на взаимноизгодно сътрудничество в редица перспективни и важни за България и Обединените арабски емирства области“. С тези думи заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова започна разговора си с Рийм Ал Хашими, държавен министър за международното сътрудничество на ОАЕ, отговарящ за ЕКСПО ДУБАЙ 2020. Това съобщиха от правителствената информационна пресслужба. 

Вицепремиерът Николова и държавният министър Ал Хашими обсъдиха подготовката на българския павилион, която към настоящия момент върви с договорените темпове.

Марияна Николова: ОАЕ са важен външнотърговски партньор на България

„Българското правителство работи активно по изграждането на павилиона на ЕКСПО ДУБАЙ 2020 и цялостната организация на нашето представяне“, заяви заместник министър-председателят Николова. Вицепремиерът благодари за предоставената възможност България да се включи в най-престижното световно изложение.
 

пресцентър, правителствена пресслужба


Държавният министър за международното сътрудничество на ОАЕ Ал Хашими изрази готовност за пълно съдействие по отношение на организацията на българското участие в ЕКСПО ДУБАЙ 2020. След срещата, вицепремиерът Николова, която прие да се ангажира с подготовката на българското представяне в изложението, инспектира строителните дейности по изграждането на националния ни павилион на ЕКСПО ДУБАЙ 2020.