/ БГНЕС
Любопитно дете се промъкна през металната ограда на Белия дом в САЩ и се превърна в един от най-малките нашественици в историята на президентския комплекс, предаде АП.

Служители на Тайните служби на САЩ, които отговарят за сигурността в Белия дом, поеха детето и го върнаха на родителите му на Пенсилвания авеню. Достъпът до комплекса беше ограничен до приключване на операцията.

Говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми каза, че служителите на реда са се „натъкнали на любопитен млад посетител при северната ограда на Белия дом, който за кратко е влязъл на територията на Белия дом“.



„Системите за сигурност на Белия дом незабавно алармираха служителите на Тайните служби и малкото дете бързо се върна при родителите си“, обясни той.

Смята се, че това е първото успешно нахлуване в комплекса, откакто височината на оградата на Белия дом беше удвоена през последните години след поредица от пробиви в сигурността. Въпреки че сега е по-висока (почти 4 метра), между коловете в новата ограда има допълнително пространство, което се равнява на около 12 см. Така по-големи деца понякога се заклещват в емблематичната ограда, която също е известна като място за демонстрации на протестиращи американски граждани.

дете Белият дом
БГНЕС

Ада Евтимова/БТА