/ БГНЕС
Президентът на Венецуела Николас Мадуро прекъсна дипломатически отношения с Колумбия, съобщи АФП. "Скъсваме дипломатическите отношения с Колумбия", каза Мадуро на митинг в Каракас.

Венецуелски войници избягаха в Колумбия, по границата избухнаха сблъсъци

"Дълго търпях в името на колумбийския народ, който живее сред нас. Но взех решение да прекъсна всички дипломатически и политически отношения с Колумбия", каза Мадуро, наричайки колумбийския президент Иван Дуке "дявол в плът". "Реших да прекъсна политически и дипломатически отношение с фашисткото правителство на Колумбия", заяви Мадуро пред свои поддръжници, които се бяха събрали в негова подкрепа.

По думите му Венецуела ще изгони някои колумбийски дипломати заради помощта на Колумбия за усилията на опозицията за внасяне на хуманитарна помощ. Той даде 24 часа на колумбийските дипломати да напуснат страната. "Махайте се, олигарси", заяви Николас Мадуро. Речта на президента на Венецуела се излъчваше на живо в Twitter.

"Търпението е изчерпано, не мога да търпя повече, не можем да продължаваме да се примиряваме с това колумбийската територия да бъде използвана за атаки срещу Венецуела. По тази причина реших да скъсам всички политически и дипломатически отношения с фашисткото правителство на Колумбия", заяви той.

Венецуела затваря частично границата с Колумбия

Междувременно стана ясно, че най-малко 14 души са ранени при сблъсъци на границата между Венецуела и Бразилия, съобщава телевизия VPI TV като цитира данни на медици.
Сблъсъците са избухнали при опита на опозицията да достави хуманита
БТА, БГНЕС