Владимир Путин и Николас Мадуро
Владимир Путин и Николас Мадуро / БГНЕС
Русия и Китай са твърди поддръжници на Мадуро
Президентът на Венецуела Николас Мадуро е в „постоянен контакт“ по телефона с президента на Русия Владимир Путин. Това заяви в Москва венецуелският заместник-министър на външните работи Иван Хил, предаде Ройтерс.
 
На среща с виден член на руския Съвет на федерацията Хил благодари на Русия за изпратената наскоро помощ от лекарства и медицинско оборудване. Той потвърди позицията на своето правителство, че във Венецуела няма хуманитарна криза. Русия и Китай са твърди поддръжници на Мадуро, отбеляза още Ройтерс.
 
На срещата си с Константин Косачов, председател на комисията по външна политика към горната камара на руския парламент, венецуелският пратеник заяви още, че в неговата страна „няма възможност нито за военен преврат, нито възможност за народно въстание“, допълни ТАСС.
 
По думите му голяма част от венецуелците „разбират какво се случва и са мобилизирани да окажат подкрепа за законното правителство“.
 
Същевременно Иван Хил призна, че „съществува риск и заплаха от външна намеса, която може да всее хаос сред населението“.
БТА