/ Gulliver/Getty Images
Британският премиер Тереза Мей заяви, че лидерите на ЕС искат напускането на Великобритания да стане със споразумение, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Това, което чувам и виждам от лидерите, е желание да работим заедно за излизането на Великобритания от ЕС със споразумение", каза Мей в Брюксел, където се срещна с председателите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск.

ЕП: Оттеглянето на Великобритания без споразумение ще бъде катастрофа

"Няма да е лесно, но председателят Юнкер и аз се съгласихме, че сега ще започнат преговори за намиране на решение и за отговаряне на безпокойствата на британския парламент, за да получим мнозинство там", каза Тереза Мей.
 

Gulliver/Getty Images


"Ще осигуря Брекзита навреме. Ще преговарям енергично в следващите дни, за да постигна това", увери Мей. Доналд Туск обаче заяви в Twitter, че все още не се забелязва пробив.

Дебат в британския парламент за Брекзит на 14 февурари

Мей разкритикува вчерашното изказване на Туск, че в ада трябвало да има запазено място за хората, които предлагали Брекзит без никакъв план. Този език "не беше полезен и предизвика тревога у мнозина във Великобритания", каза тя.
 

Gulliver/Getty Images

БТА