/ getty images
Руският външен министър Сергей Лавров призова Израел и Палестина да се въздържат от действия, които биха могли да провокират по-нататъшно влошаване на ситуацията, предаде ТАСС.

"Лавров призова израелските и палестинските партньори да проявят максимална отговорност и да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да предизвикат по-нататъшно влошаване на ситуацията", съобщи външното министерство в Москва след телефонни разговори на Лавров с израелския и палестинския външен министър Ели Коен и Рияд ал Малики, които са били проведени съответно вчера и днес.

В съобщението се казва, че Москва е сериозно обезпокоена от новата вълна насилие в зоната на палестинско-израелския конфликт.

При атаки в Източен Йерусалим в петък и вчера бяха убити седем израелци и двама бяха ранени. Освен това в петък израелската армия бомбардира ивицата Газа в отговор на изстрелване на ракети от територията на палестинския анклав по територията на Израел. В четвъртък пък при операция на израелските сили в град Дженин на Западния бряг бяха убити деветима палестинци. 
 
Любомир Мартинов/БТА