Кралица на красотата в Мексико заловена при наркоакция
Кралица на красотата в Мексико заловена при наркоакция / снимка: БГНЕС / Лаура Зунига, в средата

Мексиканска кралица на красотата и победителка в международни конкурси е била задържана от полицията заедно с предполагаеми наркотрафиканти, които притежавали оръжия и пари в брой, съобщава БГНЕС, цитирайки Ройтерс.

Лаура Зунига, 23-годишната „Мис Синалоа“ от щата производител на марихуана в Мексико, е била задържана заедно със седем мъже на военен контролен пост в Гуадалараха, съобщава местната полиция. Говорител на полицията съобщава, че сили на реда и армейски части в контролния пост в покрайнините на втория по големина град в страната получили информация, че трафиканти се придвижват през района в понеделник вечер.

Зунига, заловена заедно с огромно количество мобилни телефони, голяма сума пари, пистолети, куршуми и две пушки, спечели титлата „Мис Синалоа“ през юли и трябваше да участва в „Мис Интернешънъл 2009“ следващата година в Азия. Тя бе обявена за „Кралица на Испанска Америка 2008“ на конкурс в Боливия. Тя е най-новата известна фигура, свързана с наркотрафиканти през тази година в Мексико, където президентът Фелипе Калдерон се бори с могъщи картели с войници и федералната полиция.