/ Gulliver/Getty Images
Крал Чарлз Трети и другите три деца на покойната кралица Елизабет Втора се поклониха пред нейния ковчег, предаде Франс прес. 

Облечени с военни униформи, четирите деца на монарха - Чарлз, Ан, Андрю и Едуард, сведоха глава за петнадесет минути пред ковчега, поставен в Уестминстър хол - най-старата зала в британския парламент.

Крал Чарлз Трети
Gulliver/Getty Images

Крал Чарлз Трети
Gulliver/Getty Images

Бдението на кралското семейство се състоя, без да спира опашката от опечалени, дошли да се сбогуват с кралица Елизабет Втора.

 Днес, когато тя стана прекалено дълга, нареждането на нея беше временно преустановено, но малко по-късно отново подновено. 

"Достъпът до опашката бе подновен. Имайте предвид, че чакането е над 24 часа, а през нощта температурите ще бъдат ниски", предупреди още правителството и добави, че е възможно ново преустановяване.

Крал Чарлз Трети
Gulliver/Getty Images

Легендата на британския футбол Дейвид Бекъм беше забелязан днес на опашката и се предполага, че е бил там вече повече от 10 часа.

Погребението на кралица Елизабет Втора ще бъде в понеделник. За него от чужбина се очаква да пристигнат над 500 души от двеста държави, съобщи британското външно министерство. Сред тях са близо сто държавни глави и правителствени ръководители, както и над двадесет кралски особи.

Кралица Елизабет Втора
БТА

БТА