/ БТА
Британският крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила се качиха на високоскоростния влак на германските железници "Дойче бан" (Deutsche Bahn) на път към Хамбург в последния ден от тридневното им държавно посещение в Германия, предаде ДПА. 

Кралската двойка, придружавана от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Бунденбендер, мина по червен килим на подземния перон на берлинската гара. Двамата се качиха на влака, боядисан в цветовете на германското знаме, и бяха изпратени от много хора на гарата, събрали се да видят кралската двойка.

Чарлз Трети пред германския парламент: Заедно трябва да сме нащрек за заплахите за нашите свободи

В Хамбург монархът и кралицата консорт Камила се поклониха пред паметника, посветен на операция "Киндертранспорт" - извеждането на еврейски деца във Великобритания от нацистка Германия. След това по програма Чарлз и Щайнмайер положиха венци в разрушената църква "Свети Николай", превърната в паметник на цивилните, загинали при британските и американските въздушни нападения над Хамбург през 1943 г.
 

Крал Чарлз Трети ще направи обиколка из хамбургското пристанище и ще посети двуезичното начално училище "Рудолф Рос", за да се срещне с илюстратора на детски книги Аксел Шефлер.
Габриела Иванова/БТА