Комунисти отбелязаха годишнина от Октомврийската революция
Комунисти отбелязаха годишнина от Октомврийската революция / снимка: БГНЕС

Около 3000 души, главно възрастни украински комунисти, се събраха днес в Киев, за да отбележат 91-ата годишнина от Октомврийската революция от 1917 г., докато националисти гориха съветски знамена по същия повод.

Развявайки червени знамена и ленти и с портрети на Сталин и Ленин в ръце, манифестиращите комунисти се събраха пред голяма сцена, изградена за случая на централния площад в Киев, който преди да бъде наречен "Независимост", носеше името "Октомврийска революция".

"Долу Юшченко и олигарсите, искаме достоен живот за трудещите се", се четеше на огромен транспарант над сцената. Въпреки напредналата си възраст манифестиращите смело танцуваха на фона на популярни съветски песни.

Около 3000 бяха комунистическите привърженици, участващи в митинг за годишнината от революцията и в Москва. Леви симпатизанти организираха шествие в центъра на столицата. Активисти на руската комунистическа партия и офицерските движения "Трудова Русия" преминаха в колони под звуците на музика от площад "Пушкин" до Театралния площад.