Хората, чийто организъм произвежда по-големи количества колаген, има по-мощна защита срещу коронавируса
Хората, чийто организъм произвежда по-големи количества колаген, има по-мощна защита срещу коронавируса / iStock/Getty Images
Въпреки че процесът на ваксинация напредва в по-голямата част от света, има няколко групи от населението, които приемат, че ще трябва да чакат дълго, докато получат доза пред тях. към коронавируса.

На въпроса кои са другите най-ефективни лекарства срещу вируса, отговаря 7-месечно изследване, проведено в рамките на проекта Deep Bio Insights, чиито резултати скоро ще бъдат публикувани.

COVID-19 може да бъде убит за 30 секунди

Работата, ръководена от астурийския математик Хуан Луис Фернандес, базирана на данни от болница “Синай” в Ню Йорк след сравнение на положението на клетките и белите дробове при заразени и неинфектирани хора, посочва три групи лекарства.

Едните за укрепване на имунната система и по този начин да не бъдете заразени. Другите - за спиране на напредването на вируса, след като сте заразени. И трети - тези, способни да ограничат пораженията на коронавируса в организма.

Според изявления на самия Фернандес, цитирани от Cadena Ser, учените са открили „кои приети лекарства могат да балансират генетичните пътища, за да постигнат това, което ние наричаме хомеостаза, тоест клетъчен баланс. Това е начин за излекуване на болестта”.

Сред тези лекарства, принадлежащи към първата група, Фернандес посочва колагена, от който има ниско производство на неговия ген в имунната система, като само 5% от хората в Европа имат по-голямо негово производство. Съответно те, според математика, имат „по-мощна имунна система. Той е свързан с генетичен път, англиктин, който в същото време е свързан с витамин С”.

Превод и редакция: DarikNews