/ Gulliver/Getty Images
Бъдещото ново "първо семейство" на САЩ - Джо и Джил Байдън - е добре познато. Така че след оповестяването на резултатите от президентските избори в страната, вниманието на много хора е фокусирано с любопитство върху новото "второ семейство", съставено от Камала Харис и Дъглас Емхоф, предаде АНСА.

В бъдещото "второ семейство" има между впрочем много първи неща. Камала Харис ще е първата жена вицепрезидент на САЩ. Тя е и първата цветнокожа жена на този висш пост. Нейният съпруг пък е първият "втори джентълмен", тоест съпруг на вицепрезидентка, в историята на САЩ.

Камала Харис и Дъглас Емхоф се запознават през 2013 г., като срещата между тях е организирана от тяхна обща приятелка. След една година, през март 2014 г. Емхоф предлага на Камала брак и й подарява годежен пръстен от платина и диаманти. Сватбата е през август в Санта Барбара.

Камала Хорис Дъглас Емхоф
Gulliver/Getty Images

Дъглас Емхоф е роден в Бруклин и завършва право в Университета на Южна Калифорния. Сега е партньор в адвокатска колегия и е специалист по казуси в областта на защитата на интелектуалната собственост. Засега обаче той се е оттеглил временно от тези занимания, за да няма конфликт на интереси.

Камала Хорис Дъглас Емхоф
Gulliver/Getty Images

Дъглас е почитател на голфа и е първият еврейн в американската история, изпълняващ ролята на половинка на президент или вицепрезидент в историята на САЩ. Той има две дъщери от първия си брак - Коул и Ела, които са големи поддръжници на Камала Харис.

Камала Хорис Дъглас Емхоф
Gulliver/Getty Images

БТА