/ iStock/Getty Images
Кипърското правителство обяви частично облекчаване на ограничителните мерки, наложени заради пандемията от коронавирус, съобщава в електронното си издание кипърският вестник "Филелефтерос".

Министърът на здравеопазването обяви вчера решенията на правителството, като подчерта, че епидемиологичната картина в страната позволява едно макар и частично разхлабване на мерките. Съответните постановления ще бъдат в сила до 30 април. Това означава, че преди Страстната Седмица не се очакват нови облекчения, а правителството ще направи оценка на ситуацията непосредствено преди нея, за да реши какъв ще е режимът на ограниченията по Великден.

Имунизиране по домовете въвеждат в Кипър

На кипърските граждани вече се позволява да изпращат по три, а не по два есемеса дневно за излизане от домовете им през уикендите.

От днес учениците в прогимназиите се връщат за присъствено обучение в цялата страна, а в окръг Лимасол се връщат и учениците от началните училища.

Прогимназистите ще трябва да представят отрицателен бърз антигенен тест за коронавирус, а за началния курс ще се изготви програма за извършване на бърз назален тест.

Турция изпраща още 40 000 дози ваксина на Северен Кипър

За частните школи и други образователни извънкласни институции се увеличава максималният брой на допустимите лица в един клас на 7 - шест обучаеми и един преподавател. Увеличава се и разрешеният брой на присъстващите в басейни и спортни зали.

Разрешават се индивидуалните спортове и първенства в съоръжения на открито.
БТА