Украйна и Русия
Украйна и Русия / БТА
Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че страната вече страда икономически поради паника от предполагаемото влошаване на ситуацията.

„Вече страдаме икономически и отслабваме заради паниката, която се разпространява в обществото“, каза Кулеба в интервю за американското издание Vice.

Според ръководителя на украинското външно министерство пазарите и хората трябва да разберат, че Киев и неговите партньори работят, за да предотвратят „най-лошия сценарий“.

Столтенберг: НАТО не знае истинските намерения на Русия към Украйна


Според Кулеба някои западни съюзници поради „липса на политическа воля“ не помагат на Украйна толкова активно, колкото биха могли. Министърът обаче се въздържа от назоваване на конкретни държави.

По-рано президентът на Украйна Володомир Зеленски каза пред репортери, че днес не вижда по-голяма ескалация в страната от преди, като същевременно отбеляза, че ситуацията ескалира.

Според него „от медиите е усещането, че имаме война, войски вървят по пътищата, мобилизация, хората отиват нанякъде, това не е така, нямаме нужда от тази паника“. Той също така добави, че изявленията за възможна ескалация на ситуацията с Руската федерация предизвикаха паника на пазарите и финансовия сектор, това се отразява негативно на икономиката, инвеститорите започнаха да теглят пари от Украйна.
БГНЕС