Подготовката на властите във Вашингтон беше странна. Това смята бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, който в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментира размириците в Капитолия.

„Само преди няколко седмици, при протестите на Black Lives Matter, бяха издигнати огромни стени и Капитолия беше сериозно защитен. Сега охраната беше доста рехава и не е логично да бъде такава”, добави още той.

Бившият зам.-министър смята, че ролята на новоизбрания президент Джо Байдън е изключително важна заради опитите му да намали напрежението. Обясни, че няма време за импийчмънт на Тръмп и разясни, че ако се стигне до това ще има още по-голяма ескалация на напрежението.

Керемедчиев е на мнение, че огромна част от американците подкрепя Доналд Тръмп. „Това е единственият президент в модерната история, който на вторите избори вдигна своите избиратели. 11 милиона повече гласоподаватели дадоха вота си за него”, разясни той.

Според него напрежението в Америка не е започнало с влизането на Тръмп в Белия дом.

„То започна още по времето на Барак Обама. Когато той стана президент, това етническо неравенство започна да се променя и белите американски избиратели се чувстваха пренебрегнати. Американското население е разделено наполовина „за” Тръмп и „против” него. Това се вижда и в резултатите”, посочи още бившият зам.-външен министър.
NOVA