Кадафи напусна хотела край Севиля и пое в неизвестна посока
Кадафи напусна хотела край Севиля и пое в неизвестна посока / БГНЕС

Либийският ръководител Муамар Кадафи и неговата делегация напуснаха днес хотела в района на Севиля, в който бяха настанени снощи, и заминаха в неизвестна посока, съобщи Франс прес.

Либийският лидер, със слънчеви очила и шал около врата, напусна хотелския комплекс "Асиенда Ла Ботикария" на 20-ина километра от Севиля към 14.40 часа местно време с кола и ескорт от трийсетина официални автомобила.

"Те си тръгват. Прибраха си багажа и върнаха ключовете", казал търговският директор на петзвездния комплекс пред журналист на АФП. Той допълнил, че не знае дали Кадафи и придружаващите го лица, които направили резервация за две нощи, ще отседнат в друг хотел около Севиля или друг град.

Според близък до либийската делегация източник днес следобед Кадафи щял да посети арабските паметници в района на Севиля, датиращи от времето на маврите (711-1492 г.). Испански медии продължават да твърдят, че либийският "вожд" ще бъде на лов.

Снощи Кадафи посрещна на вечеря бившия испански премиер Хосе Мария Аснар и съпругата му. Вечерта в чест на госта имало спектакъл с три танцьорки на фламенко, каза източникът, близък до либийската делегация, информира БТА.

Същият източник посочва, че Кадафи възнамерявал да отиде утре в Мадрид (където ще протече официалната част от четиридневната му визита в Испания) с кола, а не със самолет.

Според официалната програма на посещението утре той ще се срещне с испанския министър-председател Хосе Сапатеро, а във вторник - с крал Хуан Карлос.