/ БТА
Нефтопреработвателният завод в Орск е спрял работата си поради наводнението, са съобщили от пресслужбата на предприятието, предава РИА Новости.

"За да се избегнат рисковете за околната среда и за да се спазят правилата за безопасност, свързани предимно с безопасността на труда, работата на петролната рафинерия в Орск е временно спряна".

"Орскнефтеоргсинтез" е една от водещите петролни рафинерии в Русия, разположена в Орск. Капацитетът му е шест милиона тона годишно. Компанията произвежда около 30 вида продукти.

Русия евакуира над 700 души от наводнените им домове в Орск

Повече от 4000 жители на руския регион Оренбург, включително 885 деца, са евакуирани поради наводненията и е обявено извънредно положение в цялата застрашена зона, са съобщили регионалните власти.

В град Орск, където в петък (5 април) се спука язовирната стена, която предпазва града от река Урал, по нареждане на президента на Русия Владимир Путин е пристигнал министърът на извънредните ситуации Александър Куренков, за да организира всички необходими операции за оказване на помощ на уязвимото население на място.

Министърът незабавно се е отправил към наводнените райони на града, а заместник-началникът на Министерството на извънредните ситуации Иля Денисов го е информирал, че ситуацията след наводненията в Оренбургска област е "сложна".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Агенция "Фокус"