/ iStock/Getty Images
Изглежда, че има епидемия от заболявания сред населението в трудоспособна възраст. Тази седмица Националната статистическа служба отново предупреди за броя на хората, които са изгонени от пазара на труда заради влошено здраве.

Не само тези, които са без работа, са засегнати. Изследване показва, че има много работещи хора на възраст от 16 до 64 години, чието здраве ограничава способността им да работят.

iStock/Getty Images

Във Великобритания например проблемът е станал толкова сериозен, че заплашва икономическия потенциал на страната. 

Каква е причината хората да стават все по-болни? Според здравен експерт, въпреки че пандемията от COVID-19 е допринесла много за това, тенденцията всъщност се развива поне през последното десетилетие.

"Финансовата криза от 2008 г. оказа голямо въздействие върху обществото – видяхме икономически спад и съкращения на публичните разходи. Това се отрази върху здравето на хората по много различни начини. Пандемията и последвалата криза на разходите за живот изостриха тенденциите. Достъпът до здравеопазване стана по-труден. Начинът, по който това е повлияло на хората, варира в зависимост от тяхната възраст и къде живеят. ", казва още той.

iStock/Getty Images

Изследване, публикувано тази седмица, предупреждава, че броят на тежките заболявания ще се увеличи значително. Установено е също, че има три основни условия, причиняващи значително влошаване на здравето: хронична болка, диабет тип 2 и проблеми с психичното здраве.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
BBC