Изписаха княз Кардам от болница, все още е в кома
Изписаха княз Кардам от болница, все още е в кома / Sofia Photo Agency

Княз Кардам е изписан от мадридската болница "12 октомври", пише вестник "Агасет". Според вестника князът е все още в кома след претърпяната тежка катастрофа, но вече диша самостоятелно.

Кардам катастрофира тежко на 15 август и оттогава е в безсъзнание. 46-годишният син на Симеон Сакскобургготски бе настанен в болница "Ла Пас" в испанската столица Мадрид. По време на инцидента с него пътува съпругата му Мириам Унгрия. Княз Кардам е с тежка черепно-мозъчна травма и двете ръце са му с тежки счупвания. Съпругата му имаше фрактура на единия лакът и множество контузии. Тя бе настанена в болницата "Ла Пас". На 5 септември Княгиня Мириам напусна мадридската болница "Ла пас", придружавана от баща си и брат си и се прибра в дома си в квартала Моралеха със синовете си Белтран и Борис.

Вече стават известни някои подробности около катастрофата, съобщават испанските медии. Мириам и Кардам били на сватба в Сантандер и на връщане към Мадрид се отбили да пренощуват във вилата си в Риаса. На следващия ден те продължили пътя си и тогава станала катастрофата.