/ GettyImages
Сензационен обрат в очакванията кой ще спечели Златната топка се получи броени часове преди началото на церемонията в Париж.

След като от седмица се счита, че нападателят на Реал Мадрид Винисиус е сигурен победител, а по-рано днес дори бяха разпространени точните резултати, с които бразилецът изпреварва халфа на Манчестър Сити Родри, то сега стана ясно, че именно европейският шампион с Испания ще грабне най-ценното индивидуално отличие във футбола.
 

Новината бе разпространена от испанското издание Ел Чирингито, а впоследствие и от Марка. Твърди се, че от Реал Мадрид са бесни от това развитие на нещата и в последния момент са отменили чартърния полет от Мадрид за Париж. Така Винисиус няма да присъства на церемонията в парижкия Театър дю Шатле, като отсъстващи ще бъдат и други номинирани представители на Кралския клуб - Джуд Белингам, Дани Карвахал, Федерико Валверде, Антонио Рюдигер и треньорът Карло Анчелоти. Там няма да бъде и президентът на Реал Флорентино Перес.
 

В същото време вече се появиха кадри как Родри е във френската столица и пристига за церемонията. Халфът е с тежка контузия на коляното и се придвижва с патерици.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС