/ iStock
Жители на град в Япония бяха предупредени да внимават за котка, за която се смята, че е скочила във вана с токсични химикали. След това животното е избягало.

Властите в град Фукуяма, южна Япония, заявиха, че хората, че трябва да стоят далеч от животното, което за последен път е видяно на охранителни кадри да напуска в неделя фабрика, работеща с опасни химически вещества.

НАСА излъчи видео с котка от далечния космос

Работник открил следи от котешки лапи в понеделник, излизащи от 3-метрова вана с шествалентен хром - химикал, който причинява рак и може да доведе до обриви и възпаления при докосване или вдишване, предупредиха властите.

Не е ясно дали котката е все още жива, заяви служител на кметството на Фукуяма.

Според Акихиро Кобаяши, управител на фабриката работници са открили разкъсано покривалото, покриващо химическата вана. По нея е имало следи от дране от котката.

Жителите на Фукуяма се призовават да не докосват никакви улични котки, особено, ако те им изглеждат "необичайно".

Котките правят близо 300 физиономии, чрез които общуват

„Инцидентът за нас е аларма за необходимостта да предприемем мерки, за да попречим на дребни животни да се промъкват в производствените ни бази. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали никога и не сме предполагали, че може да се окаже проблем“, добавиха от компанията.