Иранците, заподозрени за взривовете в Банкок, се забавлявали с проститутки
Иранците, заподозрени за взривовете в Банкок, се забавлявали с проститутки / снимка: Reuters, архив

Тримата иранци, задържани за бомбените атентати в Банкок срещу израелски дипломати, са се забавлявали с проститутки в морски курорт, съобщи тайландската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Тайландските власти издирват двама други заподозрени за осуетения заговор, включително специалист по експлозиви, който вероятно е обучавал иранците.

Осуетеният план бе разкрит във вторник, след като експлозивите избухнаха поради непредпазливо боравене в наета от мъжете къща. Двама от заподозрените са задържани в тайландската столица, а трети бе заловен в сряда в съседна Малайзия, докато се опитваше да се върне в Иран.

След като заминали за южния град Пукет на 8 февруари, мъжете след това отишли в Патая и останали там най-малко две нощи, преди да се върнат в Банкок, предава БТА. Разположен на 70 км югоизточно от тайландската столица, Патая е известен със секс индустрията си курорт и голям контингент от проститутки. Иранците излезли с няколко проститутки в Патая и една от жените идентифицирала в Банкок заподозрените, заяви Нопон Кулдилоке, следовател от имиграционната полиция в южен Тайланд.

Снимка на мобилния телефон на една от жените, публикувана от "Банкок Пост" със заглавие "Заподозрените са се забавлявали в Патая", показват тримата иранци в бар, заобиколени от наргилета и двама от тях прегърнали жени. Жената, която направила снимката заяви, че един от задържаните в момента Мохамед Харзаи я помолил да го придружи, защото не знаел английски, пише в. "Банкок Пост".

Жената довела със себе си още две компаньонки за приятелите на Харзаи, като след това пили и играли билярд. Тя не забелязала нищо нередно, освен когато един от иранците не й позволил да се приближи до шкафче в хотелската му стая, съобщава вестникът.