/ iStock/Getty Images
Индия регистрира поредния рекорден дневен брой заразени с коронавирус, предаде Ройтерс.

Новите случаи на заразяване с вируса днес са 414 188. Общият брой на случаите на заразяване с коронавирус тази седмица достигна 1,57 милиона. В същото време индийската ваксинационна кампания е белязана от сериозни трудности - недостиг на ваксини и транспортни проблеми.

Общият брой на заразените с коронавирус в Индия, която сега се бори с втора вълна на COVID-19, е вече 21,49 милиона, като заразата се разпространява от пренаселените градове към отдалечените селски райони. Според здравни експерти действителният брой на заразените с коронавирус в Индия е от пет до десет пъти по-голям от официалния.

Заразените с COVID-19 в Индия надхвърлиха 20 милиона души

Индийският премиер Нарендра Моди бе сериозно критикуван, че не е предприел навременни мерки за овладяването на втората вълна на COVID в Индия, след като през изминалите седмици десетки хиляди хора взеха участие в религиозни тържества и политически прояви, по време на които се е стигнало до голям брой случаи на заразяване с вируса.

Световен рекорд: Над 386 хиляди заразени с коронавирус в Индия за денонощие

Правителството на Моди бе критикувано и за бавните темпове на ваксинационната кампания срещу COVID, която според здравни експерти е единствената надежда за овладяване на втората вълна на коронавирус в Индия.
БТА