/ БГНЕС
Разсекретеният вчера документ относно разследването за руска намеса в изборите в САЩ "поражда сериозна загриженост за почтеността на решенията, взети на високите нива в министерството на правосъдието и ФБР", обяви снощи Белият дом, цитиран от ДПА.

В съобщението се пояснява, че разсекретяването на паметната записка, в която се твърди за неправомерни действия на ФБР в ранния етап от руското разследване, е било взето от президента Доналд Тръмп след консултации с неговия екип по националната сигурност.

Шефът на ЦРУ: Русия се опитва да се намеси в междинните избори в САЩ

В записката, изготвена по нареждане на републиканеца Девин Нунес, шеф на комисията по разузнаване в Камарата на представителите, се казва, че в навечерието на изборите през 2016 г. високопоставени членове на разследващия екип са имали предпочитания към демократите, а не към републиканците. В документа се отправят обвинения към ФБР и министерството на правосъдието, че са подвели съдия в опит да се удължи срока за наблюдение срещу Картър Пейдж, съветник по външната политика в предизборния щаб на Тръмп.
 

БГНЕС


САЩ публикува „списък Путин“ със 114 политици и 96 олигарси от Русия

Критици твърдят, че огласяването на паметната записка цели да попречи на разследването на специалния следовател Робърт Мълър за евентуална намеса на Москва в изборите, а също да омаловажи предположенията, че щабът на Тръмп е контактувал с Русия по време на предизборната кампания през 2016 г., отбеляза ДПА.
БТА