Това беше най-малобройната проява от зараждането на движението
Няколко хиляди "жълти жилетки" излязоха на протести във Франция за 29-а поредна събота срещу политиката на президента Еманюел Макрон, съобщи АФП.

„Жълтите жилетки“ във Франция не спират с протестите

По данни на Министерството на вътрешните работи, оспорвани от "жълтите жилетки", броят им днес е бил 9500, от които 1500 в Париж, което е най-слабата мобилизация от зараждането на движението.

В 29-ия ден на протест в Париж имаше две демонстрации. Първата група протестиращи потегли от площад "Данфер-Рошро" в 14-и район на столицата. Още една група "жълти жилетки" се отправи по булевард "Фош", а крайна точка и на двете групи ще бъде Площадът на нацията, където вечерта се проведат общ митинг, съобщи ТАСС.

Френските „жълти жилетки“ отново излязоха по улиците

"Социална справедливост, фискална справедливост" и "Макрон, подай оставка за един по-добър свят" гласяха скандиранията и текстовете на плакатите, издигнати на днешните протести, които протекоха спокойно.

През последните седмици мобилизацията на протестното движение отслабва. На 18 май "жълтите жилетки" бяха около 15 500 в цяла Франция, а на 25 май бяха 12 500.
БТА