/ БГНЕС
Френските "жълти жилетки" излязоха за пореден - 27-и път, на улиците на градовете из страната с искане властите да спрат поскъпването на горивата и използването на хербицида глифосат в селското стопанство. Това сочат кадри, качени от демонстрантите в социалните мрежи, предаде ТАСС.

Напрежение във Франция: Гневни протести и сблъсъци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Стотици хора с жълти светлоотразителни жилетки се събраха следобед в Париж край небоостъргача на френската петролногазова корпорация "Тотал", откъдето се придвижиха в колона към катедралата "Сакре Кьор" на Монмартър. Участниците носят френски национални знамена и щандарти на отделни региони, също и плакати с призиви против поскъпването на горивата. "Тотал и държавата ни мамят", гласи един от надписите.

БГНЕС

Полиция придружава демонстрантите, безредици засега няма, отбелязва АФП.

Арести във Франция в поредния ден на протести на „жълтите жилетки”

Други няколко десетки души, обявили се против употребата на хербицида глифосат в селското стопанство, се събраха на площад "Репюблик". До часове се очаква към тях да се присъедини колона, тръгнала със същите призиви от район Пор дьо Клиши. Демонстрации започнаха също в източния град Нанси, североизточния Реймс, западния Сен Назер и в западната област Марн.
БТА