Харви Уайнстийн
Харви Уайнстийн / Gulliver/Getty Images
Бившият американски кинопродуцент Харви Уайнстийн беше обвинен за трети случай за сексуално посегателство в Лос Анджелис, предадоха световните агенции.

Уайнстийн вече е зад решетките в щата Ню Йорк, след като бе признат за виновен и осъден за изнасилване и сексуална агресия. Сега той ще отговаря на общо три обвинения за сексуална агресия, предявени му в Лос Анджелис.

И продуцентът Харви Уайнстийн е заразен с коронавирус

Той е обвинен, че е посегнал сексуално на жена, чиято самоличност се пази в тайна. Това е станало през май 2010 г. в Бевърли хилс.

Новото обвинение се добавя към две обвинения срещу Уайнстийн, обявени през януари в Лос Анджелис. Първото е за нахлуване със сила в хотелска стая на жена с цел изнасилването й, а второто е, че е посегнал сексуално на друга жена също в хотелска стая в Бевърли хилс. Тези инциденти са станали през февруари 2013 г.

Британската звезда Кейт Бекинсейл направи скандални разкрития за Харви Уайнстийн (ВИДЕО)

Уайнстийн отрича тези факти и казва, че всички тези връзки са били по взаимно съгласие.

По новите обвинения, повдигнати от прокурори в Лос Анджелис, Уайнстийн може да получи до 29 години затвор. През февруари той беше осъден в Ню Йорк на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство.
БТА