Хилъри Клинтън
Хилъри Клинтън / БГНЕС
Фактът, че Харви Уайнстийн е признат за виновен в сексуално насилие, показва, че е дошло време той да даде обяснение за действията си, заяви бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън на Берлинале, предаде Франс прес.

Тръмп: Присъдата срещу Уайнстийн е „велика победа“

"Решението на съдебните заседатели говори само по себе си - каза тя. - Това е нещо, което хората следиха отблизо, защото е дошло време да се дадат обяснения". Харви Уайнстийн, който щедро е финансирал кампании на демократите, е смятан за въплъщение на сексуален хищник от движението #Аз също, възникнало след свързаните с бившия холивудски магнат разкрития.

Хилари Клинтън: Тръмп е опасност за демокрацията


"Вярно е, че той допринесе за много кампании на демократите - на Барак Обама, Джон Кери, Ал Гор", отбеляза Хилари Клинтън. Тя прецени, че признаването на вината на низвергнатия продуцент Харви Уайнстийн не е причина да се пречи на когото и да било да участва във финансиране на политически кампании, но е основателна причина да се сложи край на този тип поведение.

72-годишната Клинтън е на Берлинале за премиерата на "Хилари" - документална поредица от четири части, посветена на живота й, която ще бъде излъчена от кабелния канал "Скай".
 
БТА