/ pixabay.com
Спортната компания Asics поднесе официално извинения, след като с часове наред в централен огромен магазин на компанията в новозеландския град Окланд се е излъчвало порно, информира Би Би Си.

Съдържанието се е излъчвало на рекламните екрани на външната витрина на магазина над входа, докато персоналът пристигнал в 10:00 ч. сутринта, за да отвори магазина и да види какво се случва.
 

Японската спортна компания заяви, че хакери са получили достъп до системата им и са излъчили компрометиращото съдържание.

Бихме искали да се извиним на всеки, който може да е видял това“, заявиха от фирмата.

В публикация във Фейсбук от Asics заявиха: „Неизвестно лице е получило достъп до екраните над централния ни магазин в Окланд и на екраните беше възпроизвеждано нежелателно съдържание“.„Работим с доставчиците на нашия софтуер и онлайн сигурност, за да гарантираме, че това няма да се повтори“, се добавя в изявлението.

Според New Zealand Herald порнографското съдържание се е излъчвало в продължение на девет часа, докато персоналът не го е изключил.

Вестникът цитира една жена, която станала свидетел на видеоклиповете, докато минавала покрай магазина със седемгодишния си син:

„Погледнах два пъти, защото просто не можех да повярвам на това, което виждам. Това е напълно неподходящо и обидно“, каза тя.
 
БГНЕС