Граждани на 28 страни са сред убитите или ранените при терористичната атака в центъра на Барселона, съобщават испанските власти. Българското министерство на външните работи снощи заяви, че няма информация за пострадали българи.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Постъпили са два сигнала за българи, издирвани от техни близки, в българското консулство в Мадрид.
 
Терорът на Ислямска държава достигна Барселона (ВИДЕО)

По предварителна информация сред пострадалите има граждани на Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, , Тайван, Хонконг, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

БГНЕС


Трима германски граждани са загинали при терористичния акт в центъра на Барселона, съобщи телевизия ZDF. Сред жертвите има и един белгиец.

26 френски граждани са ранени в атентата в Барселона, 11 от тях са в тежко състояние. Френският външен министър Льо Дриан заминава днес за Барселона, съобщи Ройтерс.

Арести след кървавата атака в Барселона
 

БГНЕС


Няма постъпила информация за пострадали български граждани при извършения терористичен акт в Барселона, съобщават от Министерство на външните работи. Българското посолство в Мадрид е в постоянен контакт с местните власти и следи ситуацията.

Шефът на каталунската полиция Луис Траперо каза, че двама души са задържани във връзка с нападението в Барселона - един мароканец и един испански гражданин от испанския анклав Мелиля в Северна Африка. Нито един от тях досега не е бил свързан с подозрения в тероризъм.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Издирва се трети човек, предполагаемият шофьор на микробуса, който прегази вчера на туристическата улица "Ла Рамбла" 13 души и рани близо 100.
 

Туристическата улица "Рамбла" в центъра на испанската столица Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде ТАСС.
 
Представители на полицията заявиха, че улицата остава отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели.

БГНЕС


В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на правоприлагащите органи. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до улицата.
БТА