Кейли Макенани
Кейли Макенани / Gulliver/Getty Images
Редовният петъчен брифинг в Белия дом завърши със свада между президентската говорителка Кейли Макенани и кореспондентката на CNN Кейтлън Колинз.

„Благодаря ви за много добрите и съдържателни въпроси днес", каза говорителката в края на брифинга, цитирана от ТАСС. А преди да излезе от залата в западното крило на Белия дом тя каза по микрофоните: „Аз не давам въпроси на активисти”.

Репликата й бе адресирана до Колинз, която заедно с други колеги се опитваше да викне по говорителката за още един въпрос, но вече след края на брифинга.

„Аз не съм активистка. А вие не отговаряте на въпросите от 1 октомври. И днес вие отговорихте примерно на пет, Кейли. Не си вършите работата, която ви заплащат данъкоплатците”, репликира журналистката към говорителката. При това значителна част от тези фрази бе произнесена с явната надежда да бъдат записани от продължаващите да работят камери, защото Кейли Макенани бе напуснала, без да изслуша Колинз.

Това не е първата свада между Макенани и Колинз. Подобни сцени не са рядкост на брифингите в Белия дом. Но при Доналд Тръмп подобни инциденти станаха всекидневие. 
БГНЕС