/ ThinkStock/Getty Images
Германия определи като неоправдано експулсирането на двама нейни дипломати от Русия, предприето като ответна мярка срещу решението за експулсиране на двама руски дипломати, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Миналата седмица Германия обяви експулсирането на двама руски дипломати след убийството на бивш боец на чеченските сепаратисти в Берлин, като се мотивира с отказа на Москва да сътрудничи на разследването на престъплението. Според германски прокурори в него има руска или чеченска връзка.

Германия експулсира двама руски дипломати във връзка с убийството на грузинец в Берлин

Решението за експулсирането "изпраща лош сигнал и е неоправдано", се казва в изявление на германското министерство на външните работи. В текста се подчерта, че Германия "си запазва правото да предприеме други действия във връзка с този случай", предвид текущото разследване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази надежда, че експулсирането на германските дипломати "няма да стане негативен фактор за по-нататъшното развитие и разширяване на нашия доста конструктивен диалог" с Германия, предаде ТАСС.

БСП: Лошо е, когато се стигне до изгонване на дипломати

"Тези мерки бяха неизбежни, след като бяха експулсирани двама наши дипломати. Смятаме за напълно неоснователно подобно решение на Берлин, не сме съгласни с него", затова се наложи да бъде взето подобно решение, подчерта той.

Двамата служители на германско посолство в Москва трябва да напуснат Русия до седем дни.
БТА