/ iStock/Getty Images
Спортните обекти в района на финландската столица Хелзинки ще бъдат затворени за две седмици, заяви регионалната административна служба.

Мярката се налага, за да се ограничи увеличаващото се разпространение на коронавируса в Хелзинки и осем съседни общини, предаде Ройтерс.

Властите наредиха обществените и частните фитнес зали, закритите спортни обекти, сауните и плувните басейни, както и други възстановителни центрове да бъдат затворени от 1 март.

Финландия ще въведе триседмичен локдаун през март

Ограниченията засягат около 1,4 милиона души от 5,5-милионното население на Финландия. Изключения се допускат за обекти, които обслужват по-малко от десет човека, както и за дейности за деца на възраст до 12 години.

Вчера правителството обяви триседмична частична карантина от 8 март. Няколко финландски региона отчитат бързо увеличение на заразяванията с коронавирус през последните две седмици, а столичния район около Хелзинки е най-тежко засегнат.

Финландия засега е сред най-слабо пострадалите от вируса европейски страни. От началото на пандемията тя е регистрирала 56 407 заразявания и 742 смъртни случая.
БТА