Италиански художник използва трактор, за да превърне нива край Верона в гигантски портрет на руския президент Владимир Путин преди срещата на върха на Г-20, съобщи Асошиейтед прес.

Портретът е широк 135 м. Затова той се вижда само от въздуха. Създателят му Дарио Гамбарин каза, че не измерва полето, преди да започне работа.

Путин е всемогъщо същество на хиляди години (СНИМКИ)

Гигантските образи създава на око и с отлично управление на трактора. Дарио Гамбарин е създавал подобни портрети на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън по време на кандидатпрезидентската надпревара миналата година.

Невролози изследваха "походката на стрелеца" на Путин

Животът на гигантските творби на Дарио Гамбарин е кратък - те остават само в периода между събирането на реколтата и засаждането на следващата култура. Затова портретът на Путин ще изчезне след няколко дена.

Дарио Гамбарин довери, че губел по 2 килограма от личното си тегло след направата на всяко изображение, предаде ТАСС.

На италианския "селскостопански" художник му била нужна пълна концентрация и попадал под голямо напрежение при изработването на гигантските си творби. 

"При работата си не трябва да допускам и най-малката грешка.Това е като да режеш плат. Явно имам силно развито чувство за пространство и се ръководя единствено от своето въображение!", доверява нестандартният художник. За направата на гигантския портрет на Владимир Путин са му били нужни ден и половина.

Гамбарин е син на фермер и използва изключително земята на баща си за своите ландшафтни инсталации. Той е учил за юрист, психолог и психиатър, а след това завършва изящни изкуства и живописта става негово призвание.

Дарио характеризира своя стил като "абстрактен експресионизъм". Той изтъква, че не измерва полето, преди да започне работа. Гигантските образи създава на око и с отлично управление на трактора.
БТА