/ iStock/Getty Images
Фейсбук е блокирал за 60 дни личния профил на известния гръцки фоторепортер Мариос Лолос, който е публикувал снимки от вчерашния протест в Атина в подкрепа на осъдения член на терористичната групировка "17 ноември" Димитрис Куфодинас, съобщава гръцкият вестник "Етнос".

В съобщението на Фейсбук се казва, че публикацията на Лолос е нарушила правилата му по отношение на опасни лица и организации.

Блокирането на Лолос предизвика възмущение сред потребители на социалните мрежи, които започнаха масово да публикуват снимките, заради които беше блокиран фоторепортерът.

Куфодинас, който е осъден на 11 доживотни присъди за убийства, извършени като член на крайнолявата терористична организация "17 ноември", на 8 януари обяви гладна стачка с искане да бъде върнат в затвор с по-ниска степен на сигурност, от който може да получава домашни отпуски. Исканията на Куфодинас бяха подкрепени от мнозина от левия политически спектър, които протестират с искане желанието му да бъде удовлетворено. Засега гръцкото правителство не дава сигнали, че ще отстъпи.
БТА