/ БГНЕС
Самолет на авиокоманията "British Airways" е бил евакуиран на парижкото летище "Шарл де Гол" от съображения за сигурност. Впоследствие се оказа фалшива тревога.
 
По-рано полицията евакуира пасажерите от съображения за сигурност. Самолетът трябваше да излети за лондонското летище "Хийтроу".

Трима мъже задържани в Кьолн след извънредно кацане на самолет
 
Един от пътниците съобщил на Асошиейтед прес, че първоначално пилотът казал на пасажерите, че полетът ще се забави поради технически проблеми.
 
Час по късно на пътниците било съобщено, че самолетът трябва да бъде преместен в друга част на летището, след което машината била обкръжена от полицаи и пожарникари. Тогава пилотът им казал, че имало директна заплаха за сигурността, свързана с техния полет, разказал източникът.

Заради суеверна баба евакуираха 150 пътници от самолет (СНИМКИ)
 
Говорител на френската жандармерия съобщи, че полицаи и пожарникари били изпратени на мястото на инцидента след като било получено предупреждение за опасност.

Полякът, приземил самолет с мнима бомба, се връща в родината си
 
Самолетът бил евакуиран, всички пътници и багажи били проверени, а машината била щателно претърсена, но никакви заплахи не били открити, добавил говорителят.
 
Властите заключили, че става дума за фалшива тревога.
БТА