/ БГНЕС
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дари на сираците в Газа обезщетението си за морални щети от около две хиляди евро, което съдът е отсъдил да му бъде изплатено от бившия опозиционен лидер Кемал Кълъчдароглу, предаде турската телевизия "Йирмидьорт" (24 TV).

Ердоган нарече Нетаняху „касапина на Газа“

Президентът Ердоган дари компенсацията на турската организация на "Червения полумесец", за да бъде предоставена на децата от Газа, останали без родители.

Адвокатът на президента Хюсеин Айдън съобщи, че бившият председател на основната опозиционна сила в страната - Народнорепубликанската партия (НРП), Кемал Кълъчдароглу е бил осъден да изплати обезщетение на президента Ердоган в размер на 65 хиляди турски лири (около 2040 евро).

Ердоган: Израел е терористична държава, „Хамас” е политическа партия

Електронното издание на турския в. "Карар" уточнява, че присъдата е по дело, заведено въз основа на иск на Ердоган от 26 януари 2021 г. за неимуществени вреди, нанесени му от бившия опозиционен лидер, който според президента "е нарушил личните му права" в изказване на заседание на парламентарната група на НРП.
Мина Димитрова/БТА