„Емпайър стейт билдинг грейна в цветовете на френското знаме
„Емпайър стейт билдинг грейна в цветовете на френското знаме / снимка: БГНЕС

Един от символите на Ню Йорк, "Емпайър стейт билдинг", бе осветен в цветовете на френското знаме в знак на солидарност след нападенията в Париж, предаде ТАСС. След това небостъргачът потъна в мрак за пет минути в памет на жертвите.

Шествие в солидарност с Франция се проведе в Бостън. Няколкостотин души се събраха на похода в американския град, който сам пострада наскоро от тероризма. Трима души загинаха и над 260 бяха ранени при двоен атентат по време на Бостънския маратон на 15 април 2013 г.

Около 3 000 души се включиха в шествие срещу тероризма във Вашингтон по инициатива на френското посолство в американската столица.

Съединените щати бяха представени на шествието срещу тероризма вчера в Париж от своята посланичка във Франция, а не от министъра на правосъдието Ерик Холдър, който участва по-рано през деня в международна антитерористична среща във френската столица, предаде по-рано Франс прес.

САЩ бяха анонсирали, че Холдър ще се включи в проявата редом с петдесетина държавни и правителствени ръководители от цял свят. В крайна сметка обаче Съединените щати бяха представени от новата си посланичка във Франция Джейн Хартли.

В резултат в страната се чуха критики срещу ниското ниво на представяне, още повече на фона на присъствието на петдесетина държавни и правителствени ръководители от цял свят. Някои американски медии се питаха защо президентът Барак Обама не е отишъл в Париж, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА